Csoportok - Grapevine Show Dance Club

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Kik vagyunk
Club csoportjaink

 • Pöttöm Club
 • Juniur I. Club
 • Junior II. Club
 • Felnőtt Club


Pöttöm Club

A Grapevine Club legfiatalabb növendékei a Pöttöm Clubosok. Azok a gyerekek, akik a tánciskolában kiemelkedően táncolnak, és nagy lelkesedéssel űzik ezt a sportágat, azok egy vagy két év után bejutnak a clubba. Ebben a csoportban általában 6-8 éves korig kerülhetnek be a táncos lábú pöttömök.A csoport vezetője játékosan vezeti be a gyerekeket a balett, jazz, disco, hip-hop és a show-tánc világába. Ezzel elsajátítják az alapelemeket, amelyekre a későbbiekben építkezhetnek. Már ebben a korban is nagy hangsúlyt fektetünk az erőnlétre és a lazaságra, amely nagyban segíti az akrobatikus elemek végrehajtását. Ezek mellett fejlesztjük az egyensúlyt és az állóképességet is, valamint a fegyelmezett munkát is megszokják az ide járók, mely akár az iskolában is hasznukra válik.


Junior I. Club

A club ranglistájának második lépcsőfokán a Junior I. Club áll. A táncnövendékek, a Pöttöm Clubból és a Poronty csoportból léphetnek fel egyre magasabb szintre. Itt a 8-11 éves korosztályú gyerekek tanulnak táncolni. A Junior I. Club vezetőjének munkamorálját átjárja a játékosság, kedvesség és a tánc iránti szeretet. Az eddig megtanult dolgokra építkeznek tovább a gyerekekkel. Az akrobatikus elemek elsajátítása mellett már az erősítő gyakorlatokra is nagyobb hangsúlyt fektetünk, mivel már idősebb korosztályról van szó. Az itt megtanult koreográfiákkal városi és országos versenyeken is részt vesz a csoport, ahol rendszerint szép eredményeket érnek el. A clubos gyerekek a táncot már mélyebben sajátítják el, hogy idővel majd a tánc az életük részévé váljon, mely egy életen át elkíséri őket.
Vezetőjük: Huszár Ildikó.


Junior II. Club

A tánciskola legtehetségesebb táncosainak gyűjtőhelye a club. A gyerekek keményen edzenek, hogy idővel ők is a club tagjai lehessenek. A clubtagoknak lehetőségük nyílik évi több fellépésen bizonyítani tehetségüket, melyet a közönség elismeréssel fogad. Egy táncost ez éltet, és ezért küzd. A 14 év alatti fiatalok a junior clubba kerülnek, ahol még több táncstílust és technikai gyakorlatot sajátíthatnak el. A heti három edzésen koreográfiákat, balett alapokat, tánctechnikákat és akrobatikát tanulnak Huszár Ildikótól, a tánciskola vezetőjétől. A jó hangulatú edzéseken egymást segítve fejlődnek a táncosok. A 14. életévük betöltése után már olyan tapasztalattal és tudással rendelkeznek, hogy egy lépcsőfokkal feljebb lépve a Felnőtt Club növendékei között is megállják a helyüket. 2006-ban a Táncpedagógusok Országos Szövetségének versenyéről karaktertánc kategóriában elhozták az I. és II. helyezést is.
Vezetőjük: Huszár Ildikó.


Felnőtt Club

Jó hangulat, színes karakterek, csapatszellem; többek közt ez inspirálja a fiatalabb korosztályt arra, hogy kemény munkával bekerüljenek a felnőtt clubba. A tánciskola legügyesebb tanítványai itt folytathatják a tánctanulást. Clubunk igen sok táncstílust vonultat fel. Repertoárunkban a balettól a hip-hop-ig, a karaktertáncoktól a szambán keresztül a moderntáncok is szerepelnek. Az edzések heti 3x2 órán át tartanak, ahol a táncosok meghívott előadóktól, táncosoktól is elsajátíthatják egy-egy táncstílus csínyját-bínját. A felnőtt club vezetője Huszár Ildikó. Csoportunk rengeteg fellépéssel öregbíti a Grapevine hírnevét fesztiválokon, bálokon, céges rendezvényeken nyújtott előadásaival. A rendezvény jellegétől függően, több stílus közül is választhat a megrendelő széles repertoárunkból. Tudásunkat akrobatikus elemekkel bővítjük. Minden nyáron kéthetes akrobatika táborban veszünk részt, ahol napi 6-7 órás edzésen sajátítjuk el az akrobatikus tánc elemeit.Több városi és országos rendezvényen is részt vettünk már, többek közt felléptünk Crystal koncerten, budapesti Gellért Szállóban, Kecskeméti Nyári Fesztiválon stb.Nemzetközi porondon is bizonyítottuk már tánctudásunkat. Testvérvárosunk, Rodostó rendszeresen látja vendégül csapatunkat. Jártunk már Franciaországban, Németországban, Angliában, Olaszországban is.Sok fellépés között versenyezni is marad időnk. Minden évben megrendezésre kerül a Grapevine Háziverseny, melyen minden clubos megmutathatja tudását. Ezen kívül több táncszövetség versenyén kiemelkedő helyezést értünk el. (International Dance Operation, Táncpedagógusok Országos Szövetsége)
Vezetőjük: Huszár Ildikó.

Iskola csoportjaink

 • Esztétikus testképzés
 • Hastánc
 • Hip-Hop
 • Show tánc
 • Senior tánc
 • Balett
 • Akrobatika
 • Bollywood


Esztétikus testképzés

Tánciskolánkban 5 éves kortól foglalkozunk gyerekekkel. Ezt a mozgásstílust 5-8 éves korra ajánljuk. Az esztétikus testképzés a test harmonikus fejlesztésére szolgál, a mozgás megszerettetésére, a szép test, a koordinált mozgás kialakítására. Ezen belül megismerkednek balettel, jazz tánccal, akrobatikai alapokkal és show-tánc elemekkel. Év végén a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban mutatják be tudásukat. Három ilyen kis csoportunk működik tánciskolánkban.
Tanáraink: Huszár Ildikó.


Hastánc

Néhány szó a hastáncról: "A mai hastánc gyökerei sokkal mélyebbre nyúlnak vissza az időben, mint ahogy azt sokan gondolják. Története nem a török szultán háremében kezdődött, célja pedig nem a férfiszívek rabul ejtése volt. […] évvel ezelőtt, Alsó és Felső Egyiptom egyesítése idején készültek feljegyzések arról, hogy a fáraó is táncolva imádkozott a teremtőhöz. Idővel az egyiptomi társadalomban a tánc rituális jellege elhalványult és inkább a szórakozás, szórakoztatás eszköze lett. A jómódúak már nem táncoltak, hanem hivatásos táncosokat hozattak a házukhoz. A gazdagabbaknál gyakori volt, hogy állandó személyzetként művelt zenész és táncos szolgákat tartottak saját maguk és vendégeik szórakoztatására." Cikk: Balla Tünde Aziza 2003-02-25

Az órákon a különböző stílusok (saidi, baladi, raqs sharki…) technikáival, mozdulataival, valamint koreográfiákkal foglalkozunk, tanulunk ritmikát és zeneelméletet is.

Versenyreferenciák
Divat- és Sporttáncok Magyar Bajnoksága (IDO) - Felnőtt hastánc szóló I. helyezett - 2012
-Samila III. Országos Hastáncverseny - Profi felnőtt szóló kategóriában II. helyezett (arab dal), tanítványok haladó csoport kategóriában III. helyezettek (Gitta, Boglárka) - 2012
-I. Pearls of Bellydance Országos Hastáncverseny - Profi felnőtt szóló kategóriában különdíj - 2011
-I. Kecskeméti Országos Hastáncverseny - Profi felnőtt szóló kategóriában 1. helyezés (modern kategória) - 2010
-II. His Eliqaa Felnőtt Amatőr és Profi Magyar Hastánc Bajnokság - Felnőtt profi szóló kategóriában I. helyezés és a Felnőtt Hastánc Magyar Bajnoka cím - 2010
II. makói hastáncverseny - profi csoport kategória III. helyezett (Anita, Anna, Édua) - 2009
Oktató: Szegedi Anita (kezdő, középhaladó) orientális folklór és showhastánc oktatói végzettséggel rendelkezik (FAT akkreditáció szám: PL2597).
Tánctanár: Szegedi Anita


Hip-Hop

A hip-hop, mint műfaj eredetileg az "utca tánca", az elmúlt évtized szorította csak tánctermi keretek közé. Számos stílussal keveredik, melyek egyúttal színesítik is. A popping-locking, az elecktric-boogie és break, mely az akrrobatikus elemeket honosította meg. Egy hip-hop táncos sosem tanulhat meg mindent, hisz a műfaj napról-napra bővül és fejlődik, tanáraink igyekeznek minél több tudást átadni a kezdeti koroktól, napjainkig, az új és régi mozdulatokat egyaránt. Fontos, hogy a zene és a jó hangulatú edzések kiváló alkalmat biztosítanak a kikapcsolódásra és egy jó társasággal való időeltöltésre. A tánciskolában 2004 óta két hip-hop csoport is működik egy haladó és egy kezdő.
A haladó csoport tagjai már több éve táncolnak, ezért számukra szinte természetes, hogy már versenyekre is készülnek. Azok, akik már régóta táncolnak és esetleg újra kedvet kapnak vagy új helyet keresnek, új stílusokra vágynak, azok bátran csatlakozhatnak a haladó csoporthoz is. A kezdő csapatban viszont kiváló lehetőség nyílik arra, hogy bárki megismerkedhessen ezzel a táncstílussal és elsajátíthassa a hip-hop alapokat és a későbbiekben feljuthasson a haladó csoportba


Show tánc

Az egyik leglátványosabb műfaj a show-tánc, ami több táncstílust ölel magába különféle karakterekkel fűszerezve. Ezen belül a tanítványokat megismertetjük balett, jazz, rocky, swing, latin, revü, utcai táncokkal és folyamatosan fejlesztjük akrobatikai tudásokat. Csoportjaink mindenféle korosztályt foglalkoztatnak egészen 7-8 éves kortól a felnőtt korosztályig.

Cupe csoport
A fiatalok közül az idősebbek csapata, ahol rengeteg táncstílussal ismerkednek meg.

Piruett csoport
A középkorosztály csapata tánciskolánkban, ahol a korábban elsajátított táncos elemek továbbszélesítése, elmélyítése a cél.Széles táncos skálával rendelkeznek, sokféle táncstílust alkalmaznak és mutanak be az évzárók alkalmával.
Tanáraink: Huszár Ildikó.


Senior tánc

Iskolánkban működik egy jazz haladó csoport, ahol főként felnőttek, anyukák, családanyák táncolnak, akiknek fontos a mozgás öröme,a tánc, az esztétikus mozgás és a jó társaság.Változatos, dinamikus koreográfiáikkal mindig elbűvölik a közönséget.
Tánctanáruk: Huszár Ildikó.


Balett

Péntekenként, heti egy órában a versenyző csapatok balett oktatáson vesznek részt, ezen kívül a tánciskolai és külsős tagoknak is módjuk van csatlakozni a korosztályokra bontott órákhoz. A balett mozgásanyaga nélkülözhetetlen a táncban, minden tánc alapja, biztosítja a szép tartást és mozgást.Igénybe veszi a testet, ajánlott: 7-8 éves kortól.


Akrobatika

Szintén péntekenként szakoktatóval lehet a tánchoz szükséges akrobatikai elemeket elsajátítani heti egy órában.A csoportok korosztályokra bontva működnek,így is segítve fejlődésüket. Tánciskolai csoportokból bárki csatlakozhat.
Mindezt kiegészíti egy nyári intenzív akrobatika tábor, melyet Kiskunhalason, a tornász csarnokban tartunk, szintén szakoktató segítségével.Számos eszköz segíti az elemek sikeres elsajátítását.


Bollywood

Néhány szó a bollywood-i táncról: Bombay-ban, a hollywoodi mintára gyártott musicalszerű filmek elnevezése. Ezek a filmek kerülik az erőszakot és a közvetlen testiséget, helyettük az emberi érzelmek széles skáláját felvonultatva közvetítenek hagyományos értékeket (pl. a hűség, a barátság, a szerelem) A Bollywood tánc stílus az e filmekben látható fergeteges, dinamikus, vidám táncok keveréke. Ezek a betétek gyakran függetlenek a cselekménytől, öncélú részként szerepelnek. Fő jellemzőjük a klasszikus és népi motívumok keverése a nyugati műfajokkal Évezredes tánc-alap (templom táncok) és mai modern mozdulatok érdekes fúziója.
Az órákon megismerkedünk a klasszikus templomi táncok közül bharatanátyammal, kathakkal és az odisszivel. Tanulunk klasszikus balettet, hastánc mozdulatokat, és elsajátítunk néhány show tánc elemet is. Átmozgatjuk az kezeinket a mudrák segítségével, valamint tanulmányozzuk az indiai zene ritmusait.

Referenciák
-Divat- és Sporttáncok Magyar Bajnoksága (IDO) - Felnőtt bollywood duó (Anita, Zita) I. helyezett - 2012
XVIII. Országos Felnőtt Táncművészeti Fesztivál: I. helyezett szóló karakter táncban (bollywood-i/indiai tánc) - 2009
Tánctanár: Szegedi Anita

Felnőtteknek

 • Jóga
 • Fitt dance


Jóga

Néhány szó a jógáról: Szanszkrit eredetű szó, összekapcsolódást, igába hajtást jelent. Összekapcsolja az elmét és a testet. Több ezer éves gyökereit indiai szentiratok igazolják (pl. Bhagavad-gítá). Az órákon a hatha jógával ismerkedünk meg (testi-, légzőgyakorlatok, meditáció). Segít megismerni a valódi önvalót, összhangba kerül általa a test és az elme. Az ászanák segítenek megerősíteni a testet, a relaxáció pedig az elmét. A légzőgyakorlatok növelik a tüdő kapacitását, csökkentik a stresszt.

Kortól, nemtől és testalkattól függetlenül bárki, bármikor neki kezdhet. A gyakorlatok elkezdéséhez nem feltétel a hajlékonyság. Ennek megszerzése a folyamat része.
Oktató: Szegedi Anita


Fitt dance

Reggelenként kiváló kondícionáló mozgást biztosít mindenkinek, akinek az esti órákban nincs ideje mozogni. Itt mindennek helye van: kondíció, erősítés, nyújtás és mindez remek zenékre.A vidámabb testmozgás érdekében ici-pici táncalaplépések vannak becsempészve a mozgásba. Máris jobban indul a nap!

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz